Cei mai multi chiriasi platesc sub 300 de euro pe luna

Romanii nu se mai uita mai intai la pret cand cumpara o locuinta!
noiembrie 3, 2014
Unde isi cauta romanii informatiile cand vor sa-si cumpere o locuinta?
noiembrie 3, 2014

Valul 4 al studiului ImoResearch, realizat de grupul de marketing si cercetare de piata ElQual, la un targ imobiliar, vine cu o confirmare: cei mai multi chiriasi din Romania platesc sub 300 de euro pe chirie.

“De-a lungul anului 2014, nivelul chiriilor din tara a ramas setat in jurul valorii de 300 de euro pe luna, de aici si motivarea respondentilor si reorientarea lor catre achizitia de imobile”, este una dintre concluziile studiului ElQual.

77% dintre romanii care stau cu chirie in apartamente sau case platesc sub 300 de euro pe luna, la fel ca la inceputul anului. 21% dintre participantii la studiul realizat pentru dezvoltatorimobiliar.ro de catre ElQual platesc intre 300 si 500 de euro pe luna si doar 1% dintre intervievati au un buget de peste 500 de euro pe luna.

Cei mai multi chiriasi raman tinerii, care insa incep tot mai mult sa-si doreasca sa devina proprietari, considerand nivelul chiriilor din tara ca ridicat.

Grupul de marketing si cercetare de piata ElQual a realizat, la solicitarea DezvoltatorImobiliar.ro, un studiu al pietei imobiliare la un targ imobilar din luna septembrie 2014. Rezultatele cercetarii au fost comparate cu cele din mai 2014, la precedentul targ imobiliar de profil.