Companie de constructii: Concentrarea pe cel mai mic pret inseamna cheltuieli mai mari pe termen lung!

Ce trebuie sa stii despre constructia unei case: 5 (mari) pasi spre locuinta visurilor tale!
noiembrie 3, 2014
Infuzie de viata si lumina intr-un apartament elegant, dar pe deplin confortabil
noiembrie 3, 2014

Alaturi de materialele alese, gradul de profesionalism al muncitorilor va cantari greu in calitatea lucrarii finale.

O analiza realizata de Symmetrica (companie producatoare de pavele si borduri) releva o stare de fapt valabila pentru intreaga piata autohtona a constructiilor. „Pretul este, pentru peste jumatate dintre romanii care folosesc pavele pentru amenajarea curtii, un criteriu esential in procesul de achizitie al produselor. Din pacate, un pret mai mic atrage dupa sine si o calitate mult mai scazuta a produselor care, de cele mai multe ori, se deterioreaza si trebuie schimbate intr-o perioada de timp scurta”, spune Sebastian Bobu, director executiv in cadrul Symmetrica.

Potrivit estimarilor companiei, in momentul de fata romanii cheltuie, in medie, intre 25 si 35 de euro pe metru patrat pentru efectuarea unei lucrari complete, in conditiile in care suprafata medie pavata a unei curti este cuprinsa intre 100 si 200 de metri patrati. Costul pe metrul patrat include atat pavelele si bordurile, cat si terasamentele si materialele auxiliare (balast, beton, ciment, nisip, etc.). Reprezentantul Symmetrica precizeaza ca diferenta intre pavarea cu produse de calitate indoielnica si produse de calitate superioara este de doar 10 euro pe metri patrat. „Trebuie insa tinut cont de faptul ca, in cazul optarii pentru produse de calitate inferioara, riscurile sunt majore. Astfel, lucrarea va avea o durata de viata chiar si de zece ori mai mica, iar costurile de inlocuire a intregii suprafete pavate vor fi foarte mari”, explica Bobu.

5% dintre romani isi paveaza singuri curtea

Un alt risc ce poate aparea la pavarea curtii consta in alegerea unei echipe de montaj neprofesioniste – fapt ce conduce, de asemenea, la o durata de viata mai scurta a lucrarii si, implicit, la cheltuieli mai ridicate pe termen lung. „Din fericire, procentul de clienti care aleg echipe de mesteri nespecializati este relativ mic, de 25%, iar 5% prefera sa isi monteze pavelele singuri. Astfel, cei mai multi dintre clienti, respectiv 70%, apeleaza la echipe specializate, eliminand in acest fel riscul de a avea un montaj indoielnic”, noteaza reprezentantul Symmetrica.