A fost lansat manualul online al turistului in Delta Dunarii: atractii turistice, informatii despre zonele vizitate, sfaturi despre calatorie

Proiect gigant de peste 200 MLD. $ intre Rusia si China: o cale ferata care sa uneasca Moscova de Beijing
noiembrie 3, 2014
Romania are peste 6.000 de unitati de cazare: pensiunile, mai multe decat hotelurile
decembrie 3, 2014

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii a realizat manualul digital al turismului in rezervatie.. El este disponibil in limbile romana si engleza.

Este vorba de o aplicatie informatica transferabila pentru dispozitivele mobile, instrument de ghidare al vizitatorilor, ce ofera informatii utile despre Delta Dunarii si permite pozitionarea acestora in teren, utilizand dispozitivul mobil. Turistul gaseste in manual harta Deltei Dunarii, trasee turistice autorizate de ARBDD – 15 trasee navale si 9 trasee terestre, informatii despre zonele strict protejate, detalii despre cultura si istoria zonei, sfaturi de calatorie, reguli de vizitare. Cei care se afla in vizita in delta pot identifica traseul pe care se afla, gaseste principalele atractii turistice din zona, dar afla si daca se apropie de o zona strict protejata. Totodata, aplicatia ofera informatii in cazul in care se rataceste sau are nevoie de ajutor. Aplicatia poate fi descarcata in limbile romana si engleza, gratuit, de la urmatoarele linkuri: https://itunes.apple.com/ro/app/id919184919 pentru IOS si delta danube – Google Play pentru Android. Varianta online a aplicatiei va fi disponibila pe deltadunarii.info. Acest manual face parte din proiectul DANUBEPARK STEP (Ancorarea Retelei Dunarene de Arii Protejate ca Platforma pentru Conservarea Patrimoniului Natural al Dunarii). Proiectul a costat 87.000 de lei. Cei care au descarcat deja aplicatia spun ca aceasta poate fi imbunatatita.