Infuzie de viata si lumina intr-un apartament elegant, dar pe deplin confortabil

Companie de constructii: Concentrarea pe cel mai mic pret inseamna cheltuieli mai mari pe termen lung!
noiembrie 3, 2014
Unde stau si ce chirii platesc oamenii de afaceri straini
noiembrie 3, 2014

Elemente de design cu un aer „retro” pot fi combinate fara teama cu unele moderne.

Visand la o amenajare „ideala” a propriei case, cu totii ne-am dori, cel putin in teorie, un ambient care sa impresioneze din punct de vedere estetic, dar si practic si confortabil totodata. Prezentata pe Freshome.com, proprietatea de mai jos indeplineste cu succes ambele obiective:

Apartamentul din imagini este amplasat la etajul intai al unei cladiri istorice cu patru etaje din orasul Gothenburg (Suedia), cartierul Vasastan. Locuinta dispune de o suprafata utila de 102 metri patrati si este formata din living, doua dormitoare, baie, bucatarie si o terasa. Datorita suprafetei generoase (de peste 30 de metri patrati), livingul poate fi impartit in doua, pentru crearea unei camere aditionale.

Dincolo de orice amenajare, sunt evidente cateva avantaje importante ale proprietatii, dintre care unele tin de amplasamentul intr-o cladire istorica. Inaltimea camerelor, de trei metri, amplifica senzatia de spatiu; la aceasta contribuie si cele trei ferestre de pe peretele exterior al livingului, care inunda intreaga incapere cu lumina naturala; parchetul din lemn masiv, alaturi de vechea soba din dormitorul matrimonial confera caldura si o nota de distinctie intregului ambient. Pe acest fundal se armonizeaza perfect un decor tipic scandinav, ce pastreaza respectul pentru clasic, fara a se teme insa de integrarea unor elemente contemporane de design. In zona de zi de casei (dar nu numai), atmosfera generala este una de confort tipic familial, ce invita la relaxare si buna-dispozitie, de la piesele de mobilier alese pana la decoratiuni (tablourile pline de viata, vazele si ghivecele cu flori imprastiate pe la ferestre etc.).

Pe acest fundal, bucataria se distinge, mai mult decat orice, ca o „oaza” a confortului modern. Pe langa eleganta ce o inspira, mobilierul negru, in combinatie cu albul peretilor, readuce in prim-plan contrastul tipic minimalist dintre cele doua non-culori, in vreme ce integrarea metalului in decor ii confera un aer aproape „futurist”.