Prima Casa tine in viata creditele imobiliare

Unde isi cauta romanii informatiile cand vor sa-si cumpere o locuinta?
noiembrie 3, 2014
Care sunt pericolele la care te expui daca vei cumpara un apartament executat silit?
noiembrie 3, 2014

Prima Casa tine in viata creditele imobiliare din Romania. Vanzarile din cadrul popularului program de creditare din Romania reprezinta aproape jumatate din totalul de credite imobiliare acordate, adica aproximativ 4 miliarde de euro.

Din anul 2009 si pana acum bancile au vandut peste 100.000 de credite Prima Casa. Garantiile acordate cu ajutorul programului, de 9 miliarde de lei, reprezinta peste 57% din totalul garantiilor acordate in tara. Important de mentionat este faptul ca aceste credite Prima Casa beneficiaza de garantii de 50% din partea Statului, iar dobanda medie este de circa 6% pe an.

Cum fondurile pentru creditele Prima Casa au fost epuizate de catre majoritatea bancilor din Romania, se asteapta ca Guvernul sa aloce noi garantii. Conform informatiilor din piata, Executivul va suplimenta din nou bugetul pentru program, cu aproximativ 400 de milioane de lei.

Pentru anului 2014 se alocase un buget de 1,2 miliarde de lei pentru Prima Casa, insa, datorita numarului mare de cereri, acesta a fost deja suplimentat o data, cu 500 de milioane de lei.