Romanii nu se mai uita mai intai la pret cand cumpara o locuinta!

ALLIANZ: Accidentele rutiere reprezinta cauza numarul unu la nivel mondial a deceselor persoanelor tinere
noiembrie 3, 2014
Cei mai multi chiriasi platesc sub 300 de euro pe luna
noiembrie 3, 2014

Pretul nu mai este cel mai important aspect la care se uita romanii cand cumpara o locuinta. Reputatia zonei in care se afla casa sau apartamentul si mijloacele de transport in comun au o importanta mai mare.

Valul 4 al studiului ImoResearch, realizat de catre grupul de marketing si cercetare de piata, ElQual, la un targ imobiliar, demonstreaza ca romanii valorizeaza reputatia zonei si mijloacele de transport in comun disponibile mai presus de pret, atunci cand vor sa cumpere o locuinta.

37% dintre participantii la sondajul intocmit la solicitarea portalului DezvoltatorImobiliar.ro au mentionat ca cea mai importanta motivatie pentru achizitia unui imobil este reputatia zonei, iar 27% dintre cei chestionati vad mijloacele de transport din apropiere ca principala motivatie. Abia 13% dintre respondenti au spus ca pretul primeaza la alegerea unei locuinte. Apropierea de zone verzi, compartimentarea locuintei si sistemul constructiv au fost alte alegeri ale acestora.

Pentru ca portalul DezvoltatorImobiliar.ro este consecvent in explorarea comportamentului cumparatorilor de locuinte din Romania, am colaborat cu  grupul de marketing si cercetare de piata ElQual pentru realizarea unui nou studiu ImoResearch, in luna septembrie 2014. Rezultatele cercetarii au fost comparate cu cele din mai 2014, la precedentul targ imobiliar de profil.