Unde isi cauta romanii informatiile cand vor sa-si cumpere o locuinta?

Cei mai multi chiriasi platesc sub 300 de euro pe luna
noiembrie 3, 2014
Prima Casa tine in viata creditele imobiliare
noiembrie 3, 2014

Procesul de cumparare al unei locuinte este unul indelungat, ce presupune o documentare temeinica din partea clientilor. Care sunt principalele surse de informare pe care le verifica acestia inainte de a-si cumpara o casa sau un apartament?

Site-urile de imobiliare ofera cele mai relevante informatii pentru romanii care sunt in cautarea unei locuinte, se arata in valul 4 al studiului ImoResearch, realizat de grupul de marketing si cercetare de piata ElQual, la un targ imobiliar din septembrie 2014. 78% dintre respondentii cercetarii au declarat ca aceasta sursa de informare este cea mai importanta in procesul de achizitie al unei locuinte.

Targurile imobiliare si recomandarile de la cunoscuti sunt urmatoarele cele mai importante mentiuni ale romanilor care vor sa cumpere locuinte, cu 15%, respectiv 5% dintre mentiuni.

Pentru ca portalul DezvoltatorImobiliar.ro este consecvent in explorarea comportamentului cumparatorilor de locuinte din Romania, am colaborat cu grupul de marketing si cercetare de piata ElQual pentru realizarea unui nou studiu ImoResearch, in luna septembrie 2014. Rezultatele cercetarii au fost comparate cu cele din mai 2014, la precedentul targ imobiliar de profil.