Unde se construiesc cele mai multe case si apartamente in Romania?

Cele mai mari banci din Romania vor sa scape de locuintele executate silit
noiembrie 3, 2014
Casele care castiga mai mult decat proprietarii. Unde s-au scumpit locuintele cu 18% intr-un an
noiembrie 3, 2014

Numarul constructiilor de case si apartamente din zona Bucuresti-Ilfov este in crestere constanta in ultimii ani. Doar in primele 9 luni din 2014 s-au inregistrat 4.721 de autorizatii pentru constructii rezidentiale in Capitala si in Ilfov, cu 35% mai multe fata de aceeasi perioada de anul trecut.

Tendinta de crestere a pietei rezidentiale din zona Bucuresti-Ilfov este clara, dupa ce Institutul National de Statistica a publicat cele mai noi informatii referitoare la numarul autorizatiilor pentru constructii de case si apartamente in aceasta regiune. Astfel, in Capitala si in Ilfov se construiesc cele mai multe locuinte noi din tara. Spre exemplu, in septembrie s-au eliberat 769 de autorizatii rezidentiale, mai multe cu aproape 40% fata de august.

In primele 6 luni ale anului 2014, doar aici s-au finalizat 3.500 de locuinte noi, iar pana la sfarsitul anului se asteapta alte 4.500 de case si apartamente, cele mai multe din ultimii 10 ani. La nivel national, in perioada ianuarie-iunie 2014 s-au ridicat 17.582 de locuinte.